Правят Христо Кидиков почетен гражданин на Пловдив

Известният наш поп изпълнител Христо Кидиков ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Пловдив", ако входираното в деловодството на местния парламент предложение бъде подкрепено с гласовете на общинските съветници на следващата им сесия на 2 юни.

Зад инициативата на група местни културни дейци и общественици застанаха старейшините от коалиция "Здравко Димитров - да решаваме заедно", а под тяхно предложение вече се подписа и председателят на Общинския съвет-Пловдив Савина Петкова.

Очаква се всички останали политически сили в местния парламент под тепетата да подкрепят единодушно предложението за почетно гражданство на бившия солист на оркестър "София" и група "Сребърни звезди", който се прочу с шлагери като "Градът на тепетата", "Песен за Пловдив" и "Хей, живот, здравей, здравей".

Почетното звание ще е и своеобразен жест към Христо Кидиков в навечерието на 70-годишния му юбилей на 16 октомври. Пловдивчанинът, който от известно време живее в старопрестолния Велико Търново, е печелил "Златния Орфей" през 1975 г., куп награди от фестивали в България, Германия и Чехия, пял е пред 70 000 души на стадион "Лужники" в Москва и е издал 5 дългосвирещи плочи, 3 касетъчни албума и 8 CD-та.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица