Ромът, "прегазил" петима в Динк, се размина с арест и обвинение

Неправоспособният 36-годишен шофьор М.С. от пловдивската Шекер махала, който според твърдения на очевидци от ромски произход прегазил в пияно състояние петима думи в село Динк около 20.30 часа в четвъртък вечер, се размина с полицейския арест и обвинение от Районната прокуратура в Пловдив.

Според официалния бюлетин на Областна дирекция на МВР при въпросното пътно произшествие няма пострадали, а резултатът на тествания с дрегер за алкохол водач на лек автомобил "Форд" е отрицателен. Съгласно указания на дежурен районен прокурор случаят е отработен по административен ред от полицаите от РУ-Труд, които се отзовали на местопроизшествието. Според първоначалната информация дете с велосипед изскочило внезапно и паднало пред форда, който тъкмо потеглял. За да избегне сблъсъка, водачът на колата завил рязко надясно и автомобилът се качил на тротоара, където били двама мъже - на 59 и 21 години, и 8-месечно бебе. Те са прегледани на място от екипи на спешна медицинска помощ, а след допълнителните прегледи в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив е установено, че нямат наранявания.

Две възрастни жени - на 57 и 68 години, са пострадали при катастрофа на пътя между Девин и Кричим, след като товарен автомобил "Мерцедес" се блъснал вдясно извън пътя в скална маса и се преобърнал. По-младата от жените е настанена в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив със счупена ръка. По първоначални данни причината за инцидента е загуба на контрол над МПС-то от 67-годишния шофьор С.М., чиято алкохолна проба е отрицателно. По случая е образувано досъдебно производство в РУ–Стамболийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право