Ангел Джамбазки: Може да се мисли за намаляване броя на депутатите

"Когато е писана Конституцията 90-те години на миналия век, българският народ гонеше 9 милиона. Няма логично обяснение защо е 240, би трябвало да бъде 200, тъй като Великото Народно събрание от 400 човека и то е запазено такова и отпреди 9 септември. Ако се следва логиката, Великото Народно събрание трябва да бъде 480. Броят на народните представители трябва да бъде намален." Това заяви пред БНТ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

"Но тук има и друга логика - по-лесно е да намериш и корупмпираш по-малък брой хора, т.е. ако логиката е да се намаляват, това ще стесни входът към Народното събрание и хората с големи корупционни възможности ще бъдат улеснени в търсенето на свои канали. Трябва да се сметне населението на територията на Република България и неговото равно представителство", коментира още той.

Според Джамбазки трябва да бъде свикано едно последно Велико Народно събрание с всичките забележки по Конституцията. Това трябва да бъде сериозен анализ от хората, които разбират от конституционен анализ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика