Лелята на Ким Чен Ун за детството му: Когато го наказваха, той протестираше с гладни стачки

Лелята на севернокорейския лидер Ким Чен Ун живее анонимно в Ню Йорк, където е собственик на химическо чистене, пише „Вашингтон пост”. Тя имигрира в САЩ през 1998 година.

Ко Йон-сук е в Америка заедно със съпруга си Ри Ган и трите им деца, като цялото семейство има фалшиви самоличности. Ко е сестра на Ко Йон Хуй – една от жените на покойния диктатор Ким Чен Ун и майка на сина му и настоящ ръководител на комунистическата страна.

Лелята и мъжа й били изпратени в Швейцария през 90-те, където са се грижили за членове на управляващата династия, учещи в Европа, включително за младия бъдещ лидер.

„Той не беше пакостник, но имаше буен нрав и никакъв толеранс… Когато майка му му кажеше, че си играе прекалено много и не учи достатъчно, той не й отговаряше, но протестираше по други начини, като например с гладни стачки”, описва племенника си Ко пред американското издание, цитирано от БГНЕС.

Според нея Ким Чен Ун е роден през 1984 година. Това означава, че е бил на 27, когато наследи баща си през 2011 година. Досега се предполагаше, че по това време младият ръководител е бил на 33 или 34.

Първият братовчед на настоящия диктатор и син на Ко е роден в същата година и двете деца често си играели заедно. „Сменяла съм памерсите и на двамата”, потвърди лелята.

По думите й, най-голямото влечение на Ким Чен Ун е баскетбола. „Той започна да играе баскетбол и стана обсебен от това”, разказва Ко и твърди, че наследственият владетел дори е спял с баскетболната топка. Ким Чен Ун е известен като фен на Майкъл Джордън и няколко пъти е приемал в Пхенян друг от славните чикагски „бикове” – Денис Родмън.

Още от 1992г., когато все още е дете, той е знаел, че е следващият лидер на Северна Корея, твърди леля му. На осмият му рожден ден получава за подарък униформа на генерал и членовете на върховното командване му козируват.

Не е ясна причината Ко да емигрира в САЩ, след като най-напред тя и съпруга й търсят убежище в американското посолство в Берн. Хипотезата на „Пост” е, че тъй като сестра й е болна от смъртоносен рак на гърдата, двойката се притеснява да не загуби статута си след израстването на децата. След месеци разпити те са настанени в Ню Йорк, където започват живота си с нови имена, които не са разкрити в настоящия репортаж.

Бизнеса си стартират с финансовата помощ на ЦРУ. Трите деца завършват колеж и намират работа в САЩ. Въпреки че семейството все още съдейства на ЦРУ, съпругът Ри твърди, че те не са издавали тайни. „ЦРУ си мислеха, че знаем някакви тайни, но ние не знаехме нищо. Ние само гледахме децата и им помагахме да учат”, твърди Ри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица