Главен комисар Николай Николов: Няма опасност за хората в Мъглиж

Няма опасност за населението и за хората, които работят в завод „Арсенал” в Мъглиж, вследствие на взрива, който стана късно снощи. Това каза пред „Фокус” главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

„В 22.48 часа снощи е постъпил сигнал в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” за възникнал взрив в Завод 4 в завод „Арсенал” в Мъглиж. Вследствие на взрива е загинал 53-годишен мъж, а една жена се е разминала само с уплаха”, поясни гл. комисар Николов.

По думите му, отстраняването на последствията от взрива е било извършено изцяло от служителите на завода и не се е наложила пряката намеса на пожарникарите. „Най-вероятно причините за инцидента са свързани с технологичния процес в завода. Става дума за преса, с която се обработват взривни вещества. Подробностите ще станат ясни от досъдебното производство”, посочи гл. комисар Николов.

„Най-важното е, че няма никаква опасност за населението и за хората, които работят в завода. В резултат на взрива няма настъпили сериозни нарушения на сгради”, допълни той.

Коментари

Задължително поле