Мъж уби баща си и се обяви за ловец на вампири

Арестуван за убийството на собствения си баща мъж от село край Лом се обяви за ловец на нечисти сили, а съсечения си родител за вампир, който трябвало да бъде унищожен. Преди да бъде изправен пред съда убиецът ще бъде освидетелстван от психиатри.

Кървавата драма се разигра в нощта на 24 май в село Сталийска махала. След почерпка в дома на семейство Луканови 39-годишният Милен съсече с брадва 70-годишния си баща Величко, закопа трупа му и легна да спи.

Полицаите, информирани за убийството от съсед, задържали Милен и открили главата на възрастния мъж отделена и захвърлена в кофа за боклук наблизо.

Пред криминалистите синът направил пълни самопризнания. „Баща ми беше вампир! Лошото се унищожава като му се отреже главата!”, заявил Милен на разпитите.

Убиецът бил съвсем нормален до преди години, когато починала майка му, разказаха местни жители. След това той започнал да показва признаци на психично заболяване, постоянно говорел, че е преследван от вампири, извънземни и служители на Държавна сигурност.

Милен бил безработен, водел на отчет в психиатричното отделение на болницата в Лом и бил лекуван там. След изписването си обаче не е пил предписаните му лекарства, казаха осведомени.

”Вероятно Милен няма да понесе наказателна отговорност за убийството заради психичното си заболяване, но трябва да бъде лекуван. Ако се върне в селото, може да има и други жертви!”, безпокоят се хората.

Коментари

Задължително поле