ДПС се цели във властта след президентските избори, обяви Карадайъ

Заявка за предсрочни избори след президентските даде новият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ. "Ще покажем, че на президентските избори не може без нас, а след тях ДПС трябва да влезе в изпълнителната власт и да се бори за правата, хляба, работата и работните места ", заяви председателят на партията пред стотиците хора, събрани на възпоминателния митинг в село Медовец, община Дългопол. Той посочи, че тези, които "Съветът на Европа нарича фашисти и които ни сочат пътя към Анадола, те трябва да си ходят и да излязат от Народното събрание."

В словото си Карадайъ посочи, че днес в страната ни се погазват правата и свободите, погазва се Конституцията.

"ДПС ще ви върне в управлението и това ще стане през следващите месеци", обеща на избирателите зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев.

За 27 -годишнината от трагичните майски събития в Медовец и възпоминанието към двете жертви - Назиде и Шакир, които е дало селото, дойде цялото централно ръководство на ДПС, депутати, евродепутатът и зам.-председател Филиз Хюсменова, автобуси с хора от Родопите и Делиормана.

"Ще дойде време, когато жертвите на Медовец, Смолян, Кърджали ще бъдат обявени за национални герои", каза зам.-председателят на партията и кмет на Кърджали Хасан Азис. Според областния лидер на ДПС във Варна Сали Табаков ДПС е марка и не подлежи на копиране."Едно менте колкото и да го тунинговаме, си остава менте", каза той за тези, които искат да подменят движението.

Варненският депутат Ерджан Себайтин се извини за това , което е било в управлението на ДПС през последните три години. " Виждате как днес се изказват няколко човека, а миналата година само един", припомни на хората от Медовец той.

Преди възпоминателния митинг, който се охраняваше от много жандармерия и полиция, беше ритуално заколен коч за курбан, а всички отдадоха почит с едноминутно мълчание и цветя на паметната плоча и паметника в селото. Венец беше изпратен специално от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Кметът на Медовец Мустафа Исмаил, който е областният координатор на ДОСТ, не се появи на митинга. Според негови съпартийци, а и според заявката, която даде по Нова телевизия в събота сутринта Лютви Местан, в селото ще има на 3 юни втори възпоменателен събор, организиран от неговата му партия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика