Бомбена заплаха затвори метрото в Милано

Часове преди финала в Шампионската лига между „Атлетико“ (Мадрид) и „Реал“ бомбена заплаха затвори метрото в Милано. Полицията бе вдигната на крака, след като подозрителен пакет бе забелязан на метростанция „Кадорна“. За минути бе взето решение спирката да бъде евакуирана, а метрото спряно. Въпреки че десетки хиляди туристи окупираха Милано за финала „Атлетико“ - „Реал“ и трафика се натовари максимално. Подозрителният пакет в метрото е бил оставен от жена. След като потокът от хора бе спрян, карабинерите се заеха с чантата, която впоследствие се оказа, че е пълна с играчки.

Цял свят гледа сблъсъка в най-силния клубен турнир. В Уелс не направиха изключение, но в страната не се вълнуваха от крайния изход на мача, а от... здравето на Гарет Бейл. Уелсците трепереха до последния съдийски сигнал в Милано, тъй като отборът им се класира за първи път на еврофинали в своята история. И именно заради това всички в страната стискаха палци Бейл да остане здрав, за да не пропусне срещите във Франция, които стартират на 10 юни. Тревогите на нацията разкри в интервю и капитанът на „драконите“ Ашли Уилямс.

„Не искам дори и да си помислям какво ще се случи, ако Бейл се контузи и пропусне първенството - каза Уилямс. - Ако Гарет е аут за Франция, може би ще се наложи да го заменя в атака.“

Преди мача в Милано се вихри черна борса за билети. Въпреки че капацитетът на съоръжението е за 80 000 души, само половината пропуски бяха за феновете. Останалите отидоха при спонсори и партньори на УЕФА и затова търсенето бе огромно. Най-евтините билети, чиято реална цена бе 70 евро, се продаваха по 1000. Именно заради това се наложи униформени да се представят за фенове, за да залавят черноборсаджиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят