Грациите „сребърни” на Световната купа

Ансамбълът ни се „посребри” в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец”. Момичетата на Ина Ананиева изиграха силно второто си съчетание на два обръча и три чифта бухалки, а за изпълнението си получиха 36,800. Съставът на Русия обаче изпълни брилянтно композицията си и бе недостижим на върха - 37,100 т.

Все пак Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова ще могат днес да се реваншират във финалите на уредите. Това е първо състезание за капитанката, след като преди 20 дни претърпя операция на коляното. Ансамбълът ни за последно играе пред родна публика, след това ще продължи подготовката си за олимпиадата.

В индивидуалния многобой Невяна Владинова завърши 5-а със 72,90 т. За първи път в кариерата си тя получи оценки от 18,000 точки - 18,100 т. на обръч и 18,000 т. на лента. И на двата уреда тя се класира за днешните финали, както и на топка. Изпускане на уред я лиши от тази възможност на бухалки.

„Отдавна очаквам подобна оценка, отдавна се боря за нея - каза олимпийката. - Може би тук в София и стените ми помагат. Най-накрая на лента успях да покажа съчетанието си по най-добрия начин, надявам се в неделя да съм още по-добра.”

За финал на топка се класира и другата ни представителка - Катрин Тасева, която е 12-а в многобоя.

Руската звезда Яна Кудрявцева (75,75 т.) триумфира в турнира за трета поредна година.

Екзотичната чернокожа американска грация с руски корен Настасия Генералова също впечатли публиката, но журито й отреди 11-о място.

Финалите са днес от 15 ч. Най-добрите ще си поделят награден фонд от 20 000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт