Утре остава слънчево и топло, в планините може да превали

През нощта ще бъде ясно, а утре преди обяд – слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на места в планинските и източните райони от страната ще превали слабо. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. Това съобщи НИМХ към БАН, цитиран от Фокус. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Преди обяд по Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места слабо ще превали. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 16° - 17°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен западен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.

В началото на следващата седмица температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32°. Ще преобладава слънчево време, след обяд над Западна България и планините ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Във вторник и сряда, от запад-северозапад, със слаб до умерен вятър ще проникне хладен въздух. Въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. В часовете около и след обяд, и преди полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Повече слънчеви часове ще има на 1-ви юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето