На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Осъдиха безработна за недекларирани 93 160 лв.

Безработна, с начално образование, заработила 93 160 лв., които не декларирала, се отърва с условна присъда. Младата жена е осъдена на 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок от Разградския окръжен съд по съкратеното съдебно следствие.

Тя признала, че през периода 2011 до 2015г. не е подавала декларации за придобитите доходи и не е плащала данъци за тях. Парите идвали с преводи от чужбина по познатата схема за тежко финансово, здравословно състояние и други несгоди, по която се препитавали цели села в Разградско.

Обикновено изпращачите на пари са мъже, намерени в сайтове за запознанства, които стават жертва на капаните на виртуалната любов. Ухажването им върви по интернет или с телефонни разговори на турски език.

Сред страните, от които са идвали преводите в този случай са: Франция, Турция, Германия, Великобритания, Обединените арабски емирства. Най-щедри са били „помощите” от Ирак. Сумите от там са в порядъка на 2500-3500 евро. Тези от Европа са по-малки, като има и такива от 50-80 евро.

Младата жена е съдена и за подаване на документ с невярно съдържание, че няма доходи и така е получила помощ за отглеждане на малкото си дете. Тя възстановила взетата сума от 420 лв. на Агенцията за социално подпомагане.

Съдът и наложи отделни наказания по двете обвинения, които обедини в условна присъда. Взето е под внимание, че не е осъждана, има малко дете и е започнала да внася данъците си. За целия период те са в размер на 8 570 лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.