2000 британски лири глоба за наш шофьор, не почивал достатъчно

2000 британски лири глоба е наложена на наш шофьор на камион, хванат на територията на Великобритания, че не спазва задължителните часове почивка по време на шофиране. Вместо 9 часа той си взел 1 час и 59 минути в рамките на 30-часов период от време.

Това гласи решение за налагане на санкцията, взето от съд във Великобритания и изпратено за признаване и събиране на сумата у нас.

Нарушението от нашия шофьор е било извършено през януари миналата година в Черитон, област Кент, когато управлявал DAF XF със софийска регистрация. Шофьорът, който бил в група, която трябвало да се сменя зад волана, бил уличен в нарушение на Правилника за обществени часови шофьори по Закона за транспорта. През юни му била наложена санкцията в съда. Той платил половината.

Съдът в Разград призна решението и го изпраща на Националната агенция по приходите за изпълнение. Дължимата част от санкцията възлиза на 2524 лв. по валутния курс на БНБ.

Наказаният водач не е бил намерен на адресите, на които се водел. Делото е гледано със служебен защитник. Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право