Зизу уби проклятието на „Сан Сиро”

„Сан Сиро” бе прокълнат за „Реал” (Мадрид) стадион. Докато не дойде добрият вълшебник, който да размаха жезъла и да кажа „Баста!” Зинедин Зидан влезе по най-добрия начин в своята роля. Като футболист французинът беше „кралски” диамант. До ден днешен победният му гол срещу „Байер” (2:1) през 2002 година е слаган на първо място в класациите за №1 в историята на Шампионската лига - Роберто Карлуш центрира, Зизу от волле прати топката в мрежата.

Днес Зидан вече е с костюм, но е също толкова обичан в „Реал”. Нито веднъж от 14 мача „кралете” не бяха побеждавали или продължавали в мач на „Сан Сиро”. Това бе и най-черната им арена. Със Зидан обаче всичко е възможно. Той е първият французин, спечелил Шампионската лига, при това като новобранец в бранша. Благодарение на титлата „Реал” вече има 13 международни трофея и „дръпна” на „Барса”, който е с 11.
„Реал” е моят отбор - каза Зидан. - Много съм горд да бъда част от този клуб, който ми даде абсолютно всичко в живота. Преди години Карло Анчелоти ми каза: „Ако някой ден ти се отдаде да спечелиш Шампионската лига като треньор, ще разбереш, че няма нищо общо с чувството като футболист.” Прав беше.”

Зидан вече има три спечелени трофея в турнира, а първите два бяха като играч. А като треньор завърши първия си сезон в „Реал” с 11 поредни победи. Очевидно съдбата е посочила числото 11 да е част от живота на Зизу.
На другия полюс е Диего Симеоне. Като футболист заедно с Любо Пенев той спечели шампионски дубъл с „Атлетико”. Години по-късно се завърна като треньор, за да стане една от най-ярките легенди на втората половина на Мадрид. Сега обаче приказката е на път да свърши. „Дойде моментът да преосмисля много неща - каза Чоло. - Когато някой е спечелил, значи е било заслужено. Най-тежкото е да си направил всичко необходимо и да не победиш накрая. Изживях три фантастични години с „Атлетико”, но тази вечер не съм щастлив. Не знам кога ме е боляло повече - преди два сезона в Лисабон или днес. Ще премисля какво ще правя. Помолих футболистите ми да не плачат. Когато са играли толкова великолепно, няма нужда от сълзи.”
Много пъти в последните години името на Симеоне бе свързано с трансфер в голям клуб. А и светът очаква как бившият аржентински национал ще работи с тим, изпълнен звезди. „Атлетико” определено не е такъв. Пасиансът във Висшата лига изглежда изпълнен с Пеп Гуардиола („Манчестър Сити”), Жозе Моуриньо („Манчестър Юнайтед”), Арсен Венгер („Арсенал”), Антонио Конте („Челси”) и Юрген Клоп („Ливърпул”). Затова най-логично изглежда Симеоне да... остане на лобното си място. Символите на „Сан Сиро” - „Милан” и „Интер”, от години страдат в опита си да се върнат в елита на европейския футбол. И Симеоне би могъл да бъде разрешението. Особено за „Милан”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят