С детски панаир на занаятите и концерт започнаха празниците за Първи юни

Празненствата в Пловдив за Първи юни стартираха още в неделя с детски панаир на занаятите на Лапидариума в Стария град и с голям концерт на симфоничния оркестър на Музикалното училище и Народния хор на АМТИИ на Римския стадион.

Двете прояви бяха предшествани с шествие, водено от весел клоун, от Община Пловдив към Стария град. В музикалната програма там се включиха Хорът на пловдивските момчета, балет "Ера" и куп детски танцови и вокални състави.

С помощта на майстори от Занаятчийската камара десетки малчугани участваха в импровизираните работилнички по керамика, плъсти, художествени тъкани, рисувано стъкло и стъклодухане, везмо и изработка на кукли и сувенири от царевична шума, разположени на Лапидариума.

Други пък рисуваха върху хартиени лампи с фантастични елементи и светещи ефекти в двора на къща галерия "Златю Бояджиев". В двора на къща "Недкович" на малките пловдивчанчета бе демонстрирано как се приготвят обредни хлябове и традиционни специалитети като баница, пататник, родопски клин и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони