Рожденикът Калфин: Нужен е диалог

"Диалогът куцаше, задължителна е по-добра комуникация." Това заяви пред БТВ бившият вицепремиер и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин относно създаването на АБВ след отцепването от БСП.

"Съобразих се изцяло с позицията на АБВ при оттеглянето от МС. Работата ми в правителството беше комфортна, поддържах добри отношения. В кабинета има екипност", каза Калфин.

Във връзка с евентуална обща президентска кандидатура на АБВ и БСП той обясни, че диалогът между двете партии куца. "Медийният интерес към издигането на общ кандидат нараства и ние трябва да го оправдаем. Трябва да издигнем кандидата си не в края на август или през юли. Щом го обявим, ще може да започнем кампания. Но първо трябва да седнем на масата и да видим дали е възможно", коментира още Калфин, като обяви, че Георги Първанов може да се кандидатира за трети път.

"Чест прави на г-н Плевнелиев, че се оттегли. Той е неизбираем, рейтингите показват, че ни трябва друг президент." Така оцени ексминистърът оттеглящият се президент Плевнелиев.

Относно заместника си - Зорница Русинова Калфин коментира, че това е много трудна позиция и че в съвместната им работа, тя е работила добре по еврофондовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика