Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Откриха 42 кг сух канабис при мащабна специализирана операция във Видинско

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

ООН: До 2050 г. България ще загуби четвърт от населението си

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Търново посреща над 2000 участника в Международен ромски фестивал

Снимка: Център „Амалипе“

Над 2000 участника пристигат във Велико Търново за 13-тия Международен ромски фестивал „Отворено сърце“. Традиционната проява се организира от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и Община Велико Търново.

От 3 до 5 юни в парк „Марно поле“ ръка ще си подадат за пореден път хиляди участници от различните етноси в България, Китай, Македония, Румъния, Албания и Германия. Културната проява ще започне с пъстро шествие по централната улица на старата столица под мотото „Ние сме равни“. Паралелно с фестивалната програма, на 4 юни Посланическата група за ромска интеграция и Център „Амалипе“ организират Кръгла маса „Ранното детско развитие – ключ за образователната интеграция на ромските деца и младежи“, на която ще бъдат представени успешни модели за интеграция на ромските деца в детските градини, училищата и университетите.

„В ромския фестивал ще се включат деца и младежи от над 100 училища и детски градини в цялата страна. За прояват ще пристигнат министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, зам.министърът на образованието Красимир Киряков, както и от посланиците на Южноафриканската Република, Норвегия, Нидерландия, Австрия“, съобщи председателят на Център „Амалипе“ Деян Колев.

По време на ромския фестивал ще бъде показана изложба „Лицето на ромите – преди и сега“, която е с документален характер и съдържа снимки, предмети, предания и други образци от културното наследство на ромската общност у нас. Предвидено е излъчване на Аудио-визуално шоу „Звук и светлина“ на хълма Царевец.

На финала на фестивалната програма зам.председателят на парламента Иван Иванов ще награди най-добре представилите се групи за трите дни в категориите „Най-добро ателие“ и „Най-добра група“, а кметът на Община Велико Търново Даниел Панов ще връчи Голямата награда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.