8 месеца затвор за мъж вилнял срещу полицаи

Районният съд в Тетевен е постановил 8 месеца затвор при строг режим след като буйствал срещу полицаи. Наказанието е наложено на 42-годишният извършител на хулиганството след постигнато и одобрено споразумение с Районна прокуратура в Тетевен.

Стефан Г. се признал за виновен и е осъден за това, че на 13 май на площад "Сава Младенов" и в сградата на полицейското управление в Тетевен е извършил непристойни действия. Той си позволил викове, буйство, отправяне на ругатни и закани за нанасяне на телесни увреждания и саморазправа със трима блюстители на реда. Стефан Г. се държал грубо и невъзпитано с униформените, отправял цинични обиди и закани.

Строгото наказание е наложено на Стефан Г. и заради друго одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура - Тетевен, също за хулиганство. На 2 януари тази година около 23 часа в на ул."Вит" в Тетевен той нарушил спокойствието в квартала чрез слушане на силна музика, псувал и обиждал полицейски служители и отказал да изпълнява разпорежданията им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право