Във Варна беше представена енциклопедията „България в Първата световна война 1914 – 1918 г.”

След дебюта в Силистра, където е издадена, във Варна по инициатива на евродепутата Емил Радев беше официално представена енциклопедията "България в Първата световна война 1914-1918 г."

"Не можем да се поучим от миналото, ако не го познаваме добре", каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, който е посланик на библиотеките. Според него тази кратка енциклопедия всъщност надвишава 900 страници, като авторите й не се впускат да изследват причините, предизвикали намесата на България, нито как са се водили военните действия от есента на 1915 до 1918 г, но отговорите на тези въпроси се получават чрез изнесената фактология.

Емил Радев сподели, че като варненец е останал впечатлен и от събраната детайлна информация за Осми приморски полк.

Книгата е дело на доц. д-р Милен Куманов, Десислава Костадинова и Тодор Тодоров, който е съдействал и за издаването й. Специално за да представи енциклопедията и нейните автори, във Варна дойде и проф. Димитър Игнатовски. Събитието уважиха кметът Иван Портних, командирът на

Военноморските сили на България контраадмирал Митко Петев, народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони