Арест и обвинение за склоняване към проституция за 50-годишен пловдивски сутеньор

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 50-годишния местен сутеньор Калин В. по досъдебно производство за склоняване на 2 или повече лица към проституция и за транспортирането им с цел да бъдат използвани за развратни действия.

На сутеньора са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 155, ал. 5, т. 3 във връзка с ал. 3 във връзка с ал. 1 и по чл. 159а, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. По чл.155 обвиняемият може да отнесе от 1 до 6 г. лишаване от свобода и от 5 до 15 хиляди лв. глоба, а по чл.159а - от 2до 8 години затвор и от 3 до 12 хиляди лв. глоба.

Калин В. е задържан в полицейския арест за 72 часа с постановления на наблюдаващия прокурор на 28 май, след като същия ден в 5 часа сутринта трима турски граждани позвънили на ползвания от него мобилен телефон. Неговият номер бил оставен за връзка за предоставяне на сексуални услуги и турците го открили в интернет. Чужденците били отседнали в пловдивски хотел и поискали от Калин В. да им осигури 3 жени за секс. Уговорената цена за сексуалните услуги започвала от 100 лв., а Калин В. се разбрал с чужденците да закара жените на определено място в центъра на Пловдив, става ясно от данни от разследването. Калин В. закарал с лек автомобил 2 жени на възраст 23 г. и 25 г. на мястото на срещата. Малко по-късно сутеньорът е бил задържан от служители на отдел "Криминална полиция". По делото са разпитани свидетели и предстоят други следствени действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право