Световният шампион стресна феновете си преди Евро 2016

Тежки дни настъпиха за селекционера на германските национали Йоахим Льов. Бундестимът записа четвърта загуба в последните си 6 мача след 1:3 от Словакия в приятелска среща. Двубоят в Аугсбург бе и последният за световния шампион преди старта на Евро 2016, а това прави още по-трудна задачата на Льов да реши кои 23-ма играчи да попаднат в списъка му за форума във Франция.

За целта бившият наставник на „Байер“ (Леверкузен) даде шанс за изява в неделя вечер на дебютантите Бернд Лено и Джошуа Кимих, а след почивката на терена се появиха Юлиан Вейгъл и Джулиан Брандт, за които това също бяха първи минути с фланелката на бундестима.
Мирио Гомес бе точен от дузпа още в 13-ата минута, но до края на полувремето Марек Хамшик и Михал Дурис сътвориха пълен обрат за гостите.
Проливен дъжд забави началото на второто полувреме, а заради наводнения терен футбол почти нямаше след подновяването на играта. Халфът на „Милан“ Юрай Куцка фиксира крайния резултат, засичайки центриране от корнер.
„Никога не съм имал такава дълга почивка между полувремената - обясни Льов след поражението. - Теренът бе опасен и съм благодарен на Господ, че нямаше контузии. Беше невъзможно да се правят комбинации през второто полувреме. Играхме добре през първите 30 минути, но след това имахме проблеми в защита. Не можем да очакваме максималното от младите играчи на този етап, но и четиримата имат необходимите качества.“

В същото време финалистът от последното европейско първенство Италия надигра Шотландия с 1:0 с гол на Грациано Пеле. По-любопитните новини около „скуадра адзура“ са свързани с бъдещия селекционер на тима. Спряган за поста на напускащия след края на турнира във Франция Антонио Конте е Джампиеро Вентура. Италианската футболна федерация информира, че наследникът на Конте ще бъде обявен официално на 7 юни.

Настоящият европейски шампион Испания също постигна победа по време на подготовката за големия форум. Възпитаниците на Висенте дел Боске надвиха Босна и Херцеговина с 3:1, а първи попадения за родината си реализира Нолито от „Селта“. Третият гол за „Ла Фурия“ бе дело на Педро, а Емир Спахич бе точен за гостите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят