Двоен арест за 101,5 кг амфетамини

Във всеки от куфарите имало по два чувала с хапчета. Общото количество на дрогата надхвърлило сто килограма. Снимка МВР

Наркотърговци засечени при крупна сделка от ГДБОП

Задържаният мъж разследван с Бандата на Мила

Влачили чували и куфари с хапчета дрога из София

Двама наркотърговци - мъж и жена, бяха арестувани, докато влачат чували и куфари със 101,5 кг амфетамин.

В събота следобед ченгетата от ГДБОП заложили капан на паркинг в квартал “Младост 1”. Там с автомобил “Сеат” пристигнали Олег Попов (43 г.) и 49-годишната П. Йорданова.

Двамата слезли от колата, а мъжът извадил от багажника куфар с колелца. Йорданова тръгнала към паркиран “Фолксваген Поло”, а Попов след нея влачел куфара. В този момент полицаите изскочили от засада и ги закопчали с белезници. Вдигнали капака на куфара и вътре открили 2 черни чувала, пълни с хапчета амфетамин. Ченгетата отворили и багажника на полото, в който открили още един куфар с два чувала от същата дрога. Таблетките били с надписи “Каптагон” - търговско наименование на амфетамина, известно от 80-те годините на миналия век. С логото “Каптагон” и у нас държавни фармацевтични предприятия са произвеждали хапчета, които са изнасяни тайно в Близки изток.

При обиск в дома на Олег Попов криминалистите намерили още 5 пакета с общо 2,5 кг изсушена марихуана.

Вчера разследващи отказаха подробности по сделката. Йорданова е с чисто досие, но Попов има обвинение за участие в организирана престъпна група. Проверка на “Труд” установи, че той е бил задържан през януари 2015 г. при разкриването на група от 6-7 души, за която се смята, че е ръководена от Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев. Бандата на Мила е разследвана за опити за убийства, палежи и оранжерия за марихуана край София.

От спецпрокуратурата казаха вчера, че скоро ще внесат срещу членовете й обвинителен акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право