Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Григор събира отбора рано в Австралия

Близо 1,4 млн. лв. трябва да върнат петима собственици на къщи за гости в Търновско До момента в страната са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева

Кола блъсна 3-годишно дете в Разлог, изскочило внезапно на пътя

Тихомир Безлов: Промените в Закона за електронните съобщения крият рискове

Промените в Закона за електронните съобщения крият рискове, коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред БНТ.

Според него има две основни теми, които тревожат специалистите.

„Едната е доста неясното понятие „обосновано предположение“, тъй като не е ясно кои точно тежки престъпления включва“, заяви той, „Аз се надявам да кажем между първо и второ четене на закона, че ще има някакво развитие в това отношение“.

Той заяви, че другата тема, която повдигат експертите, е за регистрацията, т.е. контрола на данните – да има т.нар. журнал какво се случва с тези данни, кой ги е искал и т.н.

В момента един от проблемите е, смята Безлов, че тази информация е силно разпръсната и ако злоупотреби служебното лице, трябва да търсите тази информация с какво я е проследил, защото има много оператори на трафични данни. Според него големият проблем е, че тази зона е класифицирана, външни лица не могат да се занимават с това. Би трябвало да се търси независима структура извън МВР и специалните служби, която да контролира този процес.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.