10 пияни шофьори са хванати по време на баловете в София

От началото на годината имаме 52-ма водачи хванати в София да шофират след употребата на алкохол, а 10 от тях са хванали в периода на абитуриентските балове, каза пред "Фокус" комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР.

Тенев коментира, че ако сравнение с предишни години, шофьорите са по-дисциплинирани, което се дължи, според него, на превантивната кампания, която се е провела.

В периода 21-29 май са заловени над 1200 души шофиращи в бус лентите, на които им е наложена санкция, съобщи той.

„От началото на годината досега имаме 52-ма водачи да управляват след употреба на наркотици. Това също не е малък процент. В периода на баловете от 21 май до 29 май имаме хванати 10 души”, уточни той.

Според Тенев камерите по пътищата дават безпристрастни резултати и са най-доброто средство за контрол.

„Това, което снимат камерите при нас се обобщават, пускат се призовките, викат се водачите в КАТ и ги наказваме доста по-добре. Ако има повече камери, за нас ще бъде доста по-добре. Няма да имаме проблеми. Мога да кажа, че имаме само за 1 седмица в периода 21 до 29 май имаме 33 водачи, които са заловени без задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и на 91 автомобила сме спрели от движение заради технически неизправности”, каза още комисар Тенчо Тенев.

Коментари

Задължително поле