Вежди Рашидов: И Холандия ще ни помага за председателството на ЕС

Министър Вежди Рашидов и холандската министърка Йет Бусемакер. Снимка: Министерството на културата

И Холандия е готова да ни предостави опита си за Председателството на Европейския съюз, съобщи днес в Брюксел министърът на културата Вежди Рашидов, информира пресцентърът на Министерството на културата.

Министър Рашидов участва в Редовното заседание на Съвета на ЕС във формат „Образование, младеж, култура и спорт“, част „Култура и Аудиовизия“ в Брюксел. Тук той проведе кратка двустранна работна среща с г-жа Йет Бусемакер, министър на образованието, културата и науката на Холандия. Кралство Нидерландия в момента председателства ЕС.

„Искам нашата културна програма за Българското председателство на ЕС през 2018 г. да бъде запомняща се, затова се радвам, че и страна като Холандия е готова да ни предостави най-ценното от своя опит в тази област”, заяви министър Рашидов.

Днешното заседание на Съвета на ЕС по „Образование, младеж, култура и спорт“, част „Култура и Аудиовизия”, бе председателствано от Йет Бусемакер, министър на образованието, културата и науката на Холандия, а Европейската комисия е представена от Комисар Гюнтер Йотингер.

В изказването си на заседанието на Съвета днес министър Рашидов засегна въпроса по какъв начин публичните политики могат най-добре да подкрепят на национално и на европейско равнище трансграничното разпространение на европейски аудиовизуални материали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура