Ето ги жертвите на убиеца от Чикаго

Таня Цанева, ЦИК: До момента няма сигнали за купуване на гласове

Австралия: Притеснени сме от неясните законови основания за задържането на Полфрийман

Защо заводите за автомобили заобикалят България Оборотите в изработката на компоненти растат с 27%

Проблем със сензорите на Tesla Електрониката не улавя бързо движещи се обекти, които изведнъж попадат в обсега на автомобила

Патриарх Неофит отслужи Архиерейска света Литургия на Петковден (СНИМКИ)

Apple забавя споделянето на iCloud папки

Министър Петков: Предвидено е увеличение на всички пенсии с 6,6% от юли

Огромни вълци унищожават добитъка в благоевградско село

44-годишен мъж е с опасност за живота след пожар в Бургас

Мъж е убит с нож в Костенец

Откриха най-тежкото авокадо в света Рекорд на Гинес и за най-голяма плодова салата

Три дни безплатни прегледи във ВМА на пациенти с акне

Какво поучително има за жената и за мъжа в статия за рибите?

Не българите, а британците родиха расизма Ще помисли човек, че англичаните ще играят мач в столицата на апартейда, а не в София

Община Варна купува три електромобила

Община Варна ще купи три електоавтомобила за администрацията и в момента кандидатства по първата националната програма за стимулиране използването на екологично чистите електрически и хибридни превозни средства. Това съобщи кметът на града Иван Портних, който беше на откриването на първата зарядна станция за МПС-та на ток. Според градоначалника това ще насърчи купуването на електроавтомобили, които осигуряват по-екологичен и евтин транспорт. Програмата се управлява от Националния доверителен екофонд към МОСВ, в който постъпват средства от продажбата на емисионни квоти.

Зареждането на електроавтомобили , електрически велосипеди, скутери и мобилни устройства на първата във Варна колонка, която отвориха Центърът за енергийни решения и ЗК АД, е безплатно до края на годината. Пълното зареждането до 7 киловолта става за 6-7 часа и движи колата до 100 км. Във Варна има около десетина електроавтомобила и с колонки за зареждане вече я изпреварват София, Бургас, Пловдив, дори и Добрич. До края на 2020 г.в страната трябва да има до 7000 точки за зареждане на МПС с ток според европейските изисквания.

Догодина ще е изцяло обновен градският транспорт в морската столица, увери кметът Иван Портних. В одобрената инвестиционна програма на общината за закупуване на нови автобуси и тролейбуси са заложени 9 млн.лева ече приходите на общинската фирма „Градски транспорт“, откакто според изискванията на мега проекта за Интегриран градски транспорт взе 100 % всички линии в града, позволяват инвестиции за обновяване на автопарка. Преди общественият превозвач при два пъти по-голям годишен пробег е получавал два пъти по-малко приходи , защото печелившите линии са били обслужвани от частната фирма.

На 15 юни, половин месец по-рано, приключва първият етап от ремонта на Аспаруховия мост и трафикът за сезона се отпушва, каза още кметът Иван Портних. Реконструкцията с пари, отпуснати от правителството, започна през април и предизвика сериозни задръствания в движението за южния квартал и за Бургас и обратно към центъра на Варна. Наложи се да бъде пуснато корабчето „Белла“ да превозва пътници на всеки час от Морска гара до кв.“Аспарухово“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.