Спецпрокуратурата ще протестира оправдателната присъда на Баретата, Ивайло Борисов и Златко Гочев

Златомир Иванов-Баретата в спецсъда. Снимка: Цветан Томчев

Специализираната прокуратура ще протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд оправдателните присъди на Златомир Иванов, Ивайло Борисов и Златко Гочев, произнесени от състав на Специализирания наказателен съд на 30 май 2016 г., съобщава пресцентърът на прокуратурата.

Златомир Иванов бе оправдан като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната, както и за кражба на лек автомобил „Мерцедес“. Със същия автомобил Иванов пристига в столичната Съдебна палата минути преди покушението над него на 29 януари 2013 г. Колата бе иззета от паркинга на СДВР, където бе паркирана след атентата и впоследствие бе върната на собственика й.

Специализираната прокуратура ще протестира всички оправдателни диспозитиви и по отношение на Борисов и Гочев, които според събраните доказателства са ръководили двата основни клона на групата за разпространение на наркотични вещества. Ивайло Борисов е отговарял за разпространението в София и Слънчев бряг, а Златко Гочев – за област Стара Загора, най-вече на територията на Казанлък.

На 30 май 2016 г. Специализираният наказателен съд произнесе осъдителни присъди за разпространение на наркотици на шестима участници в организираната престъпна група, които според доказателствата по делото са имали изпълнителски функции.

Пет години лишаване от свобода бе наложено на Стефан Грозданов, 6 години затвор и 10 000 лв. глоба – на Добромир Добрев, 4 години лишаване от свобода и 10 000 лв. глоба – на Галин Лазаров, 4 години и половина затвор – на Тодор Цветанов, 3 години и половина – на Петър Цветанов. Тригодишна условна присъда с 5 години изпитателен срок и глоба от 1000 лв. бе наложена на Кристиян Лалев. Тихомир Стоянов бе осъден да плати 10 000 лв. глоба.

Коментари

Задължително поле