Проверяват сигнал за полицейски тормоз над пътничка в градския транспорт

Факсимиле: Facebook профилът на свидетелката Теодора Батава

В личния си профил във Facebook потребителят Теодора Батава качи видеоклип, който показва как полицай посяга на пътничка в столичния градския транспорт, след което я избутва от автобус 49.

"Жената тъкмо ми подаде билета си да го перфорирам, защото го търсеше по време на тези две минути, откакто се е качила. Дойде контрольор, започна да вика, че е нередовна, дойде още един, крещяха, като луди. Хората я защитихме, естествено, защото жената си беше в правото. Ако беше циганка никой нямаше и да я проверява. След това се намесиха двама крупни полицаи от Столична полиция, КОИТО НЕ СЕ ПРЕДСТВИХА и започнаха да крещят. (най-вече единият, този, биячът). След като жената отказа да слезне, полицаят, крещейки жестоко, я задърпа грубо и я свлече от рейса", описва Батева.

От СДВР потвърдиха за инцидента пред "Дарик" и обясниха, че заснетите да нагрубяват жената в автобуса са служители на Общинска полиция, която е под пряко подчинение на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

От Столичната полиция обясниха още, че на пътничката е съставен акт за неизпълнение на полицейско разпореждане. След публикуването на видеото е образувана и вътрешна проверка, за да се изясни дали има превишени полицейски правомощия.

Междувременно Теодора Батева е подала сигнал и в Центъра за градска мобилност срещу контрольорите. Тя твърди, че била свидетел на проява на възмутително грубо отношение към жената в автобуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини