Тамплиерско дарение за Голямата базилика

Великият приор на Ордена на тамплиерите в България Румен Ралчев дари 3000 кв. м каменна подова настилка за пода на Голямата базилика в Плиска, съобщи директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров.

Реставрационните работи по най-големия християнски храм в Европа вървят вече с пълна сила. Родолюбиви българи могат да допринесат за възстановяването на бляскавото му величие чрез дарения на банковата сметка, посочена в края, каза още проф. Димитров.

В НИМ са постъпили много обаждания с молби за сключване на брак и кръщенета в храма, както бе обещано от ръководството на музея за след 1 май т.г. В тази връзка проф. Димитров уточнява, че НИМ няма правомощия да извършва „свети тайнства”. Той съветва желаещите да кръстят децата си или да се оженят (омъжат) да се обръщат към отец Андрей, предстоятеля на храма в Плиска, на тел. 0899 874 271.

Банковата сметка за дарения за храма в Плиска:

ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ БЪЛГАРИЯ АД

IBAN: BG47 BPBI 7939 1087 7828 01

BIC: BPBIBGSF

Сдружение „Плиска”

Талантливи ученици с рицарски награди

Великият приор на рицарите тамплиери ген. о.р. Румен Ралчев награди на 1 юни талантливи ученици, които участваха със свои стихове и проза в националния литературен конкурс „Рицарска постъпка“. Обявено бе и класирането в конкурса за детска рисунка „Рицарят в мен“. Победителите получават от тамплиерите едногодишна стипендия и материални награди. (на снимката)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура