"Локо" - Горна Оряховица кандидатства за Висшата лига, премиерът им даде 1,7 млн. за стадиона

Снимка: Веселина Ангелова

Футболният клуб "Локомотив" в Горна Оряховица кандидатства за влизане в новата висша лига. Това обяви в четвъртък кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев пред премиера Бойко Борисов, който бе на визита в железничарския град.

Министър председателят пък публично се ангажира с подкрепата за местния спорт и нареди на градоначалника да разговаря със спортния министър Красен Кралев за отпускане на пари за местния стадион, за да е готов в края на лятото.

"Следобед/ б.а.2 юни/ аз също ще се видя с Кралев. Имате пари за нов терен, осветление и трибуни", отсече Борисов, който присъства на прерязването на лентата на новата канализация в града.

"Разговаряли сме с Президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, който също ни подкрепя.Вече започнахме и ремонтите на стадиона.Общината се ангажира с финансова подкрепа за ФК "Локомотив", който си е общински. Имаме силен управителен съвет, както и над 20 фирми, които помагат за каузата.Покриваме всички изисквания.Имаме още работа само по осветлението и инфраструктурата", изреди инж.Добромир Добрев.

1 700 000 лева получава Община Горна Оряховица за първия етап от ремонта на стадион "Локомотив". Цялостният проект за реконструкцията на стадиона е на стойност 3 200 000 лева. Предвижда се с тези средствата да се подмени тревното покритие, да се възстанови осветлението и да се ремонтират трибуните. Планира се допълнително застрояване под козирката на стадиона, където да се оформят помещение за допинг- контрол, лекарски кабинет, както й уширяване на съблекалня гости.

Преди разговорите в четвъртък ръководството на ФК "Локомотив" бе доворило вече рехабилитация на терена, която трябва да започне от 8 юни. Ще я прави старозагорска фирма, която поддържа базата на "Берое". Включено е аериране, вертикулиране, опесъчаване и подсяване на терана. Където е необходимо ще се подменят и чимове. От горнооряховският клуб планират да закупят и нови футболни врати. Целта е стадионът да се доближи максимално до изискванията за провеждане на срещи за първенство на "А" група. "Локомотив" е подал документи за лицензиране, според които е изряден и за това очаква да бъде поканен в елита. Като резервен стадион за домакинство до приключване на ремонтите в Горна Оряховица е даден в БФС пловдивският "Лаута".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини