Румяна Бъчварова: МВР ще командирова 730 полицаи по Черноморието за летния сезон

"Тази година Министерството на вътрешните работи ще командирова повече служители по Черноморието." Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на брифинг във връзка със сигурността и предприетите действия за предстоящия летен туристически сезон, предава „Фокус”.

"Очакваме един интензивен и надявам се добър туристически сезон. 730 служители ще бъдат командировани в района на Черноморието. Правим всички усилия да осигурим и по-добра организация на работата по отношения на случаите, в които чуждестранните туристи имат нужда да подадат информация и жалби", обясни министърът.

"През тази година Министерството на вътрешните работи планира и по-активни и повече специализирани полицейски операции, които да бъдат насочени към конкретни проблеми", каза още Ангелова.

По думите ѝ, по време на срещата между професионалното и политическото ръководство на МВР и представителите на страните, от които традиционно идват туристи в България, са отчетени предприетите мерки за сигурност за изминалия зимен туристически сезон и са отчетени резултатите от тях.

Представени са и мерките, които се предприемат за летния с цел да се гарантира сигурността на чуждите туристи и тяхното пребиваване в България.

"Има вече добри традиции в това отношение - мерки, които прилагаме, като съвместните патрули с полицаи от други държави - Румъния, Чехия, а при зимния период имаме и добър контакт с гръцките колеги. Продължаваме и с тази практика", допълни министър Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини