В “Храма на тигрите” в Тайланд бяха открити още 30 мъртви малки тигърчета

Телата на още 30 мъртви тигърчета бяха открити в “Храм на тигрите” в Тайланд, малко след като властите се натъкнаха на 40 мъртви тигърчета преди няколко дни, складирани във фризер, съобщава БНТ.

Природозащитниците провеждат евакуация на 137-те големи бенгалски котки, които по-рано се отглеждаха от монаси на територията на будистката обител. Телата на тигърчетата са били консервирани в големи стъклени буркани. Съдейки по надписите, повечето от тях са загинали, когато са били само на няколко дни. Били са открити кожите на два големи тигъра, а също така хиляди амулети, изготвени от различни части на телата на тези защитени диви животни.

Властите са намерили телата благодарение на един от работниците в манастира се опитал да ги изнесе извън територията му. Засега от пределите на манастира са изведени 80 животни. Намерените мъртви тигри доказват, че обителта се е занимавала с незаконно отглеждане и забранена търговия. След продължили дълги години спорове, монасите от “Храма на тигрите”, посещаван всяка година от много туристи, трябваше да се разделят с животните, които им носеха значителни приходи.

Първите тигри бяха откарани с камион от служители на националните паркове след решение на съда в Канчанабури. За два дни бяха изведени 30 от големите котки. “Храмът на тигрите” е много популярен сред туристите. Мнозина обаче обвиняваха монасите, че са превърнали обителта в атракция, вместо да е духовно място.

Монасите винаги са отричали обвиненията за лошо отношение към тигрите или че участват в търговия с животните. Те настояваха, че кроткостта им, която позволяваше на туристите да се снимат с тях, не се дължи на дрогиране, а на дресура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.