ВСС отваря врати в понеделник

В сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще се проведе Ден на отворените врати на 6 юни (понеделник) от 9,30 ч.

Програмата за „Деня на отворените врати“ на ВСС предвижда обявяване и награждаване на победителя в конкурса за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта“ и връчване на ежегодната награда – „Грамота“, за медия/журналист за най-обективно отразяване на дейността на кадровия орган.

В рамките на инициативата са предвидени срещи с членове на ВСС, главния секретар на Съвета, който ще представи работата на администрацията.

Ще бъде демонстрирано online излъчването на заседанията на ВСС и ще бъдат прожектирани информационни рубрики, представящи структурата и дейността на Висшия съдебен съвет и ролята, функциите на органите на съдебната власт.

Целта на „Деня на отворените врати” е да подобри прозрачността в дейността на ВСС и органите на съдебната власт, да повиши доверието на гражданите. По време на инициативата ще бъде предоставена непосредствена възможност на граждани и ученици да се запознаят с дейността на ВСС и да получат максимално достъпна и разбираема информация за структурата и работата на съдебната система.

До края на 2016 г. инициативата „Ден на отворените врати“ ще бъде проведена в над 140 органа на съдебната власт в цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини