След разкритие на Труд: Москов обявява заплатите в МЗ в понеделник (обзор)

Здравният министър Петър Москов се ангажира в понеделник да представи пълна информация за възнагражденията на служителите в неговото ведомство. Повод за това стана фиш, който „Труд“ публикува, за месечна заплата от близо 10 хил. лв. на шефката на инспектората на министерството Пенка Белева. В него се вижда, че индивидуалното й месечно възнаграждение е 3700 лв. Към това са добавени още 1350 лв. за минал месец. Нанесени са и три графи за извънреден труд. Първата е за 87,27 часа - 3210 лв., втората за 13,11 часа - 551 лв. ,и още 984 лв.

„Аз ще проверя информацията и вие ще имате точните данни за всичко и за всеки лев, който е бил изразходван. Не съм наясно колко точно и поради какви причини определен служител на министерството дали е взел 3000 или 4000 лв.“, заяви Москов. Той допълни, че служителите му били убити от работа.

„Може да ви се струва, че е неприемливо, неразумно, че така работи държавната администрация, но в Министерството на здравеопазването в последните две години има между 20 и 25 души, които седят общо взето денонощно да вършат работата на няколко други институции с хиляди служители и ако нямате нещо друго освен жълта новина, не бих приел да се хвърли съмнение върху качеството на работата на този екип“, посочи здравният министър. Той самият взимал 4100 лв. заплата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини