3-ма българи, две жени и мъж, обвинени за трупа от фризера в Атина

В този фризер бе открит трупа на жертвата. Снимка: Български новини

Полицейското разследване за разкриването на извършителите на убийството на 63-годишния Василис Кокинис, чийто труп бе открит във фризер в атинското предградие Калитеа, приключи. Обвинени за престъплението са 49-годишната му бившата съпруга от Варна Анелия Александрова, която е от ромски произход, друга 26-годишна българка, която е задържана, 29-годишен румънски гражданин и 32-годишен българин, който се намира в затвора Нигрита за извършване на множество престъпления, съобщава "Български новини".

За двете българки има издадени заповеди за арест. Предполага се, че 26-годишната българка е свръзката между съпругата и румънския гражданин в уговаряне и поръчка на извършеното жестоко убийство.

Жестокото престъпление бе разкрито през 2015 г., когато труп на мъж бе намерен във фризер в апартамент на улица „Евангелистриас” в атинското предградие Калитеа от съдебен изпълнител. Той влязъл в апартамента с помощта на ключар, за да предаде заповед за напускане на българска гражданка, която живеела в него. Жертвата бе 63-годишен гръцки гражданин, пенсиониран моряк, който бил поставен с вързани ръце и крака, а устата му била запушена с тиксо. По стените на фризера имало капки кръв.

Според съдебния лекар Султана Мариану жертвата е била за повече от една година във фризера в ембрионална поза, с вързани ръце и крака.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини