Изписаха ранените в катастрофа млади футболисти

Шофьорът на автоуса; Снимка: Мария Кехайова

Двете 15 годишни момчета- футболисти на пловдивския "Сокол", които бяха ранени в катастрофата на Ришкия проход в събота и хоспитализирани, вече са изписани. Това съобщиха лекарите от УМБАЛ "Дева Мария". Младите футболисти бяха приети там в задоволително общо състояние. Единият има травма на главата, другият е с травма на коляното.

Катастрофата станала на около 10 километра от карнобатското село Лозарево. Автобусът, превозващ 16- те футболисти на възраст 14 – 16 години от футболен клуб «Сокол» - Марково / движещ се по маршрут от Пловдив за Варна/, навлязъл в насрещното пътно платно и се блъснал челно в движещ се в посока Бургас ТИР, с турска регистрация. Шофьорите на автобуса и на тира не са употребили алкохол, казаха от полицията. Шофьорът на автобуса /на снимката/ твърди, че по пътя имало разлято масло, което е станало причина за инцидента.

В друга бургаска болница- МБАЛ остава 62-годишният старши треньор на отбора- Димитър Танков. Той е с травми по главата и контузия на шията. Отделно има и фрактура на лява ръка. Пациентът е контактен и стабилен, увериха от отделението. Засега той остава под лекарско наблюдение.

Останалите футболисти на "Сокол" са преминали през спешното отделение и вече са си у дома, отървали са се само с уплаха, казаха лекарите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини