Бъчварова: Няма проблем да сменим полицейските началници със слаби резултати

„Няма проблем началниците на областни дирекции на МВР със слаби резултати да бъдат сменени.” Това каза пред БНР вътрешният министър Румяна Бъчварова, след като по-рано през седмицата премиерът Бойко Борисов препоръча да се направят кадрови смени на високо ниво там, където в борбата с престъпността не се показват добри резултати.

„Само преди една седмица това се случи в две областни дирекции - в Добрич и Разград. Това е нормалната работа и тогава, когато толкова активно и динамично работиш, трябва да се постигат резултати. Прав е премиерът – ще видим защо тези резултати са слаби там”, каза още министър Бъчварова.

Тя обясни, че в МВР има система за комплексна оценка на работата на дирекциите на годишна база и „това, че има слаби показатели в тези дирекции трябва да се анализира и тогава да се даде цялостната оценка”.

Според вицепремиера, реформата във ведомството й би спестила минимум

Най-малко 65 млн. лв. годишно би спестила реформата на ведемството й, увери Бъчварова и допълни, че тези пари могат да отидат за ефективна полицейска работа. „Финансово МВР генерира непрекъснато дефицити, а нашата амбиция е тези дефицити да започнат да намаляват през годините чрез по-добра вътрешна организация”, каза още министърът.

Относно промените, касаещи обезщетенията при пенсионерите, Бъчварова обясни, че те ще влязат в сила след най-малко 10 години, но целта в момента е да бъде ясно за всички, които влизат в системата, каква перспектива има.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини