Откраднатата ограда не била от границата, а от склад

"Никой не е демонтирал нищо от границата. Границата ни се наблюдава и от „Гранична полиция” и от Специализираната система за наблюдение." Това каза областният управител на област Хасково Станислав Дечев пред „Фокус”, във връзка с излязлата в медиите информация, че част от оградното съоръжение на българо-турската граница е било откраднато.

„Излязлата информация в медиите е некоректна и неточна. Става въпрос за кражба на 20 панела от един от складовете, които се намират в с. Маточина, защото фирмата има складове по цялото протежение, където си държи на склад материали, за да могат да бъдат по-лесно превозвани. Става въпрос за кражба от един от складовете и в момента се води полицейско разследване, но никой не е крал нищо и не е демонтирал нищо от самата граница”, обясни Дечев.

„Няколко медии просто потърсиха сензация в това нещо. Не, че е безпроблемно да крадем от складове, това си е една кражба, но тя не е обвързана по този начин с държавата и по-точно, че границата не се охранява”, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини