Съдят по бързото производство пияно ченге, ударило шамар на селски кмет

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 44-годишния инспектор от Икономическа полиция Георги Григоров по бързо производство за хулиганство, съпроводено със съпротива на орган на власт и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на кмета на село Скутаре Стоян Добрев (Обединени земеделци, ЗНС).

Повдигнатите обвинения срещу полицая са престъпления по чл. 325 ал. 2 във връзка с ал. 1 и по чл. 131 ал. 1 т.12 във връзка с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс. Те са били извършени в пияно състояние, но това не оправдава служителя на МВР, чието дисциплинарно уволнение е въпрос на часове, и той може да получи от съда до 5 години лишаване от свобода за съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, тъй като постъпката му се отличава с изключителен цинизъм или дързост, както и до 1 година затвор или пробация за нанесена лека телесна повреда на кмета на Скутаре.

Инцидентът се е разиграл на 4 юни (събота) по обяд по време на празника на Царацово, на който били поканени и други кметове на села от община "Марица". На тържеството присъствал и обвиняемият Георги Григоров, който започнал да псува и обижда седналите на масата представители на местната власт, след като употребил солидно количество алкохол, а за капак посегнал и ударил шамар на кмета на Скутаре Стоян Добрев.

Домакинът на празника и кмет на Царацово Димитър Петров потърсил съдействие от полицай от РУ на МВР-село Труд, който се грижел за охраната на провеждащото се мероприятие. Униформеният служител на реда поискал личната карта на цивилно облечения Георги Григоров, но инспекторът от Икономическа полиция не само отказал да си предостави документите, но се нахвърлил върху него с реплики от рода на: "Ти какъв си, бе", "Утре няма да си на работа", "Ше те уволня" и др. След това Григоров, който е бил заместник-началник на РУ-Труд, оказал яростна съпротива при задържането си, твърдят очевидци на екшъна на мегдана в Царацово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини