Река Мъртвица заля родното село на двукратен олимпийски шампион

Река Мъртвица излезе в понеделник привечер от коритото си и наводни 30-ина къщи в ромската махала на Дъбене.

За да се отпуши тапата от довлечени от пороя наноси и изпочупени клони, дори бе взето спешно решение да се бутне малкия стар мост. За разрушаването му кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов повика работници от строителна фирма с багер и фадрома.

"Малкият мост на река Мъртвица беше една от причините, за да се покачи рязко и драстично нивото й, но всичко се случи най-вече заради огромното количество дъжд, което се изля за кратко време, тъй като коритото бе основно почистено през месец май", коментира кметът на Дъбене Вълко Шойлеков. Той обясни, че бутането на моста няма да попречи на хората, които живеят от другата страна на река Мъртвица да се приберат по домовете си, тъй като дотам има и обходен път.

Екипи на Пожарната в Карлово отводняваха залетите от водната стихия домове и дворове в Дъбене до 1 часа след полунощ, а нанесените щети в родното село на двукратния олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов се описваха във вторник от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии в Община Карлово.

Мощният порой, който се изля в Пловдивско в понеделник привечер наводни приземните етажи на дузина къщи и магазини в Баня и Карлово, където се наложи 5 екипа на Пожарната да ги отводняват. Водната стихия изрони асфалтовата настилка на няколко улици в тези два града, където запушените шахти причиниха допълнителни поражения. Сопот пък бе ударен от градушка, която продължи 20 минути, твърдят жители на родния град на Иван Вазов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини