БСП иска предсрочни избори, за да "се запази малкото останало в България"

БСП смята, че е време за предсрочни избори, за да се запази малкото останало в България. Това обяви народният представител партията Таско Ерменков от трибуната на НС в декларация във връзка с решението на арбитража за АЕЦ "Белене", предава „Фокус“.

"Уважаеми български избиратели, високоуважаеми български народе, от вчера всички ние сме по-бедни с 1 млрд. и 200 млн. лв. Арбитражният съд при Международната търговска палата в Женева осъди България да плаща тези пари заради недалновидната, непрофесионалната, безотговорната политика, която провеждаше правителстово на Бойко Борисов, назависимо от това дали носи номер 1 или 2“, заяви Ерменков.

По думите му, арбитражът е постановил ежедневна лихва от 350 хил. лв. считано от вземане на решението за изплащане на сумата. „Министър-председателят на България има основание да търси отговорност в това число и наказателно от свой предшественик, взел решение, довело до огромни щети за страната. Предшественик, управлявал държавата от 2009 до 2013 г. – Бойко Борисов председател на правителството „Борисов“ 2 от Бойко Борисов, председател на правителството „Борисов“ 1.“, заяви депутатът.

Той припомни, че от БСП са предупреждавали многократно за това и са провели референдум за АЕЦ „Белене“, а решението за арбитража е още едно доказателство за тяхната правота. По думите му, премиерът Борисов заедно с ГЕРБ и присъдружните им партии освен, че са загробили българите с 18 млрд. заем, допълнен още над млрд. за саниране на сгради, разширен с още едно милиардно гаранционно споразумение, обогатен с млрд. и 200 хил.лв. облигационен заем.

Ерменков определи управлението на правителството като бедствие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини