Продължава издирването на двете момчета, изчезнали във водите на Янтра

Още в 06:00 часа тази сутрин е възобновено търсенето на двете момчета, които изчезнаха вчера във водите на река Янтра във Велико Търново. Това съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Мариана Христова пред „Фокус“. Тя уточни, че действията са били преустановени през нощта, тъй като докато е тъмно, екипите няма как да вършат работата си пълноценно. Към момента все още няма никакви резултати.

„Екипи на пожарната и полицията обхождаха района през цялата нощ. Причината е, че се притесняваха, тъй като течението е по-силно, децата да не прехвърлят бента, ако са някъде затлачени. В такъв случай търсенето трябва да се извършва на по-голямо разстояние. Заради това се правеха периодични обходи, за да се следи да не изплуват от някъде“, обясни още говорителят на МВР.

Вчера следобед, около 15.00 часа, на телефон 112 бе получен сигнал за две изчезнали момчета във водите на р. Янтра. Веднага след това бяха предприети незабавни действия от страна на органите на реда и екип водолази започна издирване.

От пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново обясниха, че 3 момчета са отишли край река Янтра, но едното от тях е останало на брега да пази дрехите на другите две и не е влязло във водата.

В издирването участва водолазна група, екип на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини