Приключението Живей Активно! стартира неделя от София

Хиляди столичани изпълниха бул. Витоша и бул. Евлоги Георгиев и се включиха във велопоход, воден от Тити Папазов, на скейтборд и ролери с Ангел Ковачев, бягане с препятствия - с Тереза Маринова и пешеходно шествие, за да популяризират активния начин на живот, спорта и балансираното хранене. Най-големите български спортисти и звезди поведоха походите и живяха активно заедно със своите семейства и приятели. За първи път тази година към Евгени Иванов-Пушката се присъедини и Владо Николов, както и шеф Виктор Ангелов, заместник-кметът по направление “Финанси и стопанска дейност” Дончо Барбалов и гимнастички от спортен клуб „Левски – Илиана“. Сред подкрепилите ЖИВЕЙ АКТИВНО! бяха и Тервел Пулев, Симеон Найденов, Даниела Йорданова, Асен Великов, Алекс Симеонов, Ивайло Савов, Маргарита Папазова и др. Всички те отправиха предизвикателство към столичани да бъдат активни и да превърнат движението в забавно занимание за цялото семейство.

След масовия поход, шествието се вля в Южен парк, където множество активности и изненади очакваха всички фенове на Живей Активно! Популярният фитнес инструктор Финдо организира тренировки за малки и големи, а Тити Папазов се включи в баскетболни уроци за феновете на играта. На голямата поляна Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов влязоха в ролята на съдии на волейболен турнир. Южният парк танцува в ритмите на зумба, игра тенис на маса, лакрос, kangoo jumps, футбол, Bulgarian Bag, въздушна йога и мн. други. Стената за катерене и ходенето по въже събраха любители на екстремните преживявания, а д-р Лалка Рангелова от Национален център по обществено здраве и анализи проведе консултации за балансирано хранене. Кулинарното шоу с шеф Виктор Ангелов, Сандра Алексиева от 1001 Рецепти и Симо Колев от БГ Радио изпълни парка с аромати и вкусни моменти за цялото семейство. На отделна локация бяха показани упражнения за майки и много семейни игри.

След грандиозния старт в София, ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава със събития във Варна, Бургас и Пловдив, организирани в партньорство с местните общини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини