Queen: 45 години чакаме този момент

Чакам този момент от 45 години. Това призна легендарният китарист на Queen Брайън Мей пред близо 10 000 българи, дошли да видят за пръв път групата у нас.

Макар и в по-различен състав, рокендрол легендите изсвириха най-големите си хитове на стадион „Георги Аспарухов“ и заедно с вокала им Адам Ламбърт накараха всички да пеят с пълно гърло.

Концертът им продължи 30 минути повече от обещаните два часа и започна по часовник в 21 ч. Тогава огромните платна със запазения знак на Queen паднаха и всички притаиха дъх в очакване на Брайън Мей и Роджър Тейлър. В компанията на финалиста от американския „Мюзик Айдъл“ Адам Ламбърт те показаха, че музиката им е вечна. Всяка една от песните им бе изпята дума по дума от дошлите на стадиона, а Брайън Мей заяви, че българската публика е най-прекрасната.

Звездата на вечерта Ламбърт демонстрира огромния си вокален талант и заяви, че тази вечер всички ще празнуват Фреди Меркюри. След това вече никой не се интересуваше от противоречивата му визия, увенчана с корона, с която изпя We are the champions.

В началото обаче групата започна с по-нови парчета. Don't stop me now бе първото парче, което взриви „Георги Аспарухов“. След това целият стадион запя Love of my life, I want to break free, I want it all и Who wants to live forever.

Последваха съвместната песен на с Дейвид Бауи Under pressure, изпълнена в негова памет и уникалното соло Брайън Мей с "Хубава си, моя горо".

И понеже това не беше достатъчно, китаристът облече тениска с надпис “София” и българското знаме. За финал беше запазена "Бохемска рапсодия" с гласа и лика на велия Фреди Меркюри и заря от златисти конфети за финал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства