ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

САЩ призоваха Турция да покаже въздържаност в Сирия

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Българските вина и мед са хит в Германия Цените на бутилките започват от 4 евро, а таван няма

Германските социалдемократи гласуваха за преговори за коалиция с Меркел

Ергодан заяви, че операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

Памела Андерсън асистира на известен илюзионист

Ким Кардашиян пак се разголи

Видимостта на магистрала „Тракия“ е намалена поради мъгла АПИ съветва шофьорите да карат внимателно

Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Лозан Панов се е поставил над закона, като не е подал имуществена декларация пред Сметната палата

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Помагат за работа на младежи от уязвими групи в Бургас

Други ще могат да се изучат за парамедици

Община Бургас и Министерство на труда и социалната политика подписаха договор за изпълнение на проект „Активиране на младежи от уязвими групи към обучение и заетост на територията на Община Бургас“.

Проектът е насочен към младежи до 29-годишна възраст, които не учат или са извън работна заетост през последните минимум 4 месеца, както и не са регистрирани в дирекция „Бюро по труда“ през последните 12 месеца.

Това са млади хора, изложени на риск от социално изключване и маргинализация, поради ранно отпадане от образование, демотивирани от наличие на трудности, породени от религиозни и етнически специфики, произхождащи от семейства с нисък социален статус и населяващи сегрегирани квартали на община Бургас, обясниха от кметството в морския град.

Проектът предвижда идентифициране на младежи, от посочените рискови групи, установяване на контакт с тях и включването на 65 от от тях в обучения за професиите: градинар, барман, работник поддръжка на сгради, помощник-възпитател, помощник-готвач и социален асистент.

След успешно приключване на обучението на младите хора (65 души преминали специализирани обучения) ще им бъде осигурена субсидирана заетост от партньорите по проекта в качеството им на работодатели за период от 6 месeца.

16 от идентифицираните млади хора ще бъдат насочени да се запишат в подходяща образователна институция за продължаване на образованието, а 21 ще бъдат насърчени към активно търсене на работа и регистрирани в дирекция „Бюро по труда“.

Стартира изпълнението и на друг проект – „Интеграция и заетост на младите хора“, който ще подкрепи младежи до 29 години от Бургаска област, желаещи да се върнат в училище или да си намерят работа. На 35 от тях ще бъде предложено безплатно обучение за професията „парамедик“ /трета степен/ и стипендия за времето на обучение. За всички, които завършат успешно, е гарантирана работа за шест месеца в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас, във филиалите в Айтос, Средец, Карнобат, Несебър, Созопол, Поморие, Царево, Малко Търново, Руен и Сунгурларе. Обучението на бъдещите парамедици ще започне през септември 2016 г. и ще продължи най-малко седем месеца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.