Руски изтребители тренираха въздушен бой в стратосферата

Фейсбук: Социалните мрежи могат да са опасни за демокрацията

Започва Световният икономически форум в Давос

Вулкан изригна в японски ски курорт, 15 души са ранени

Тръмп подписа закона за финансиране на правителството Това слага край на 3-дневната финансова блокада

Франция и Германия подписаха резолюция за сътрудничество

9 жертви след стрелба сещу християни в Дамаск

Ясно и слънчево ще е времето днес

82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Борис Джонсън: Ще се отделим от непрозрачността на ЕС

„Великобритания ще изгради нова и по-силна връзка с Европейския съюз след Брекзит”, заяви спряганият за главен претендент за премиерския пост на Великобритания Борис Джонсън, предаде БТВ.

Бившият кмет на Лондон публикува своя статия в специална колона на в. „Телеграф”, в която обяснява ползите от проведения исторически референдум.

Материалът е озаглавен „Великобритания е част от Европа и винаги ще бъде”, което доведе до редица коментари, че Джонсън все повече се отказва от негативните си коментари към евросъюза.

Бившият лондонски кмет посочва, че повече от 17 млн. британци гласуваха за напускане на Европейския съюз, което е много по-висок процент от всички останали избори в страната.

„В същото време повече от 16 млн. британци искат да са част от ЕС. Те са наши съседи, братя и сестри, които пламенно вярват в това, което смятат за правилно. В демокрацията мнозинството може да реши, но и двете страни са еднакво важни”, пише Джонсън.

Той признава, че макар британците да са гласували за Брекзит, резултатите не са категорични. „Ние, които сме част от това малко мнозинство, трябва да направим всичко, за да помогнем да другите”, пише още Джонсън.

Бившият лондонски кмет пише още, че се надява страната да остане единна, за да могат всички заедно да изградят новите взаимоотношения с ЕС, „базирани по-скоро на свободна търговия и партньорство, отколкото на федерална система”.

Според Джонсън най-голямото постижение на референдума в страната е, че гражданите категорично са заявили, че искат сами да решават какво се случва с държавата им. Той подчертава, че оттук нататък британското правителство ще може само да кове имиграционните си закони, като споменава и точкова система за приемане на чужденци в страната.

„Единствената разлика, която ще настъпи – и то без да бързаме – е, че Великобритания ще се отдели от непрозрачната законодателна система на ЕС. Това няма да доведе със себе си заплахи, а по-скоро златни възможности за тази страна”, пише още Джонсън.

„Присъдата на историята ще бъде, че британците са направили правилен избор”, завършва Джонсън.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.