Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Ремонти на 5 столични парка започва общината

Реконструциите се правят с 5,5 млн. лв. от бюджета на местната управа

Ремонти на 5 столични парка тръгват до края на годината. Още в понеделник строители ще започнат да работят в Борисовата градина, където ще се реконструира детската площадка, известна като „Слончето“. С 1,7 млн. лв. там ще се подмени настилката и ще се монтират нови съоръжения за малчуганите. Предвижда се да се преасфалтират и алеите, водещи от началото на парка и езерото „Ариана“ до детската площадка. „Ще запазим слончето и костенурката, защото те са символ на много поколения“, обясни вчера кметът на София Йорданка Фандъкова.

След ремонта броят на заведенията там обаче ще се намали. „Собствениците ще трябва да се съобразят и да поставят заведенията си според новите условия“, каза и директорът на „Зелени системи“ Ралица Маджарова.

Ремонтът на Западния парк е друг голям проект. Първият етап от него стартира с изграждане на осветление и видеонаблюдение. За тази част са предвидени 400 000 лв. от бюджета за ремонт на паркове. Тази година за такива дейности са отделени 5,5 млн. лв.

Следващата седмица започва обновяването и на две междублокови пространства в кв. „Овча купел“. Работата там е свързана с поставяне на осветление и монтиране на детски съоръжения, открит фитнес и озеленяване.

Паркът в град Бухово най-сетне ще бъде реконструиуран. В края на седмицата трябва да започне първият етап – ремонт на 18 дка от общо 55.

„Теренът е в изключително лошо състояние. Ще обновим една трета от парка, като това ще е и най-трудната част, защото там са концентрирани най-много съоръжения“, обясни кметът на район „Кремиковци“ Ивайло Панев.

Вече има избран изпълнител. Очаква се в края на май да приключи ремонтът на тази част. За нея са отделени 580 000 лв., а за реконструкцията на целия парк – 1,7 млн. лв.

На година обновяват площада пред НДК

Реконструкцията на площад „България“ пред НДК се отлага до следващата пролет, когато ще се направи и цялостен ремонт на самата сграда, обяви вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Забавянето се налага, защото в хода на работата е установено, че няма изградена хидроизолация и затова подлезът там се наводнява при валежи. „Има и редица други проблеми, затова извадихме проекта от общата програма и възложихме изработването на отделен проект за изграждане на хидроизолация и подмяна на настилките с гранитни плочи“, обясни Фандъкова.

Сагата с избор на изпълнител на ремонта тече от началото на годината. Първата обществена поръчка бе прекратена заради нарушения, а приключването на втората се бави заради жалба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.