Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Ангела Меркел: Лондон да не очаква привилегии в преговорите за излизане от ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че ЕС трябва да вземе мерки, за да обезкуражи и други държави след Великобритания да поискат напускане на общността. Пред Бундестага Меркел заяви, че Европа е достатъчно силна, за да преживее “Брекзит”-а.

Който иска да излезе от това семейство, не може да очаква, че ще се откаже от задълженията си, но ще запази привилегиите си, каза Меркел.

До излизането на Великобритания от общността ще важат всички подписани договори – както за нея, така и за ЕС, посочи канцлерът Меркел, малко преди да отлети за Съвета на Европа в Брюксел. Тя предупреди британците, че не бива да очакват неофициални преговори, преди да задействат член 50 за напускане на ЕС. 

Меркел предупреди Великобритания, че ако иска свободен достъп до вътрешния пазар, ще трябва да спазва четирите основни свободи на ЕС – свободата на движение на хора, на стоки, на капитали и на услуги. Тя даде за пример Норвегия, която е част от общия пазар, без да е член на ЕС.

Германският канцлер заяви, че въпросът пред ЕС сега не е дали да има повече или по-малко Европа, а как Европа да е по-ефикасна. Пред нас има предизвикателства като бежанска криза, военни конфликти, климатични промени – тези проблеми са твърде сложни, за да се решават поотделно. Меркел критикува и факта, че европейските лидери не са спазили обещанието си, дадено през 2000 година, да направят от ЕС общност, в която богатството на отделния човек да се увеличава и безработицата да намалява, предаде Ройтерс.