Няма дори един съставен акт за замърсявания на речни корита и пътища в Пловдивско през 2016-а

Нито един акт от началото на 2016 г. за замърсявания по речните корита и пътната инфраструктура в Пловдивска област не са написали вече шести месец експертите от РИОСВ въпреки многобройните извършени от тях проверки по заповеди на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Резултатите от инспекциите на място показват, че са почистени участъците от леглата на дерета и реки, замърсени с отпадъци, които са били констатирани при проверки през 2015 г. Във всички 17 общини на Пловдивска област проверките на експертите на РИОСВ са извършени съвместно с представители на местната власт и на пътната инфраструктура.

"Не са констатирани замърсявания на пътища и пътни съоръжения, обслужващи зони, крайпътни обслужващи комплекси и опорните им пунктове. Само на две от населените места в община Стамболийски - в Ново село и Три водици, са дадени предписания, които са изпълнени в дадените кратки срокове", твърдят от РИОСВ.

За тази година са пренесени две наказателни постановления по съставени през 2015 г. актове - единият от тях е на кмета на Община Хисаря за 3000 лв., а на кмета на село Калековец е наложена глоба от 1400 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини