Полицай спасил мъж от наръгване, хванали пияния нападател след сигнал до катаджиите

Финансовият министър на САЩ: Участието на Тръмп в Давос цели насърчаване на международните партньорства

6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Разкриха наркооранжерия в Павликени

Двама братя са осъдени за убийство на техен съселянин във Врачанско

Две години затвор за кражба от базиликата „Света София“

Екоинспектори наложиха санкции за над 54 000 лева на замърсители "Захарни заводи"-Горна Оряховица и месопреработвателното предприятие "Чех" ще плащат глоби от по над 26 000 лева

Кметът на Благоевград издаде Заповед да не се събират такси за деца, отсъствали поради болест

Служител завлякъл фирма с близо 12 000 лева За неотчетения оборот го грозят до 6 години затвор

Жителите на Стара Кресна пропищяха от тормоз на роми-дървосекачи почистващи изгорялата гора от големия пожар над дефилето

Спипаха мъж с ефективна присъда в Горнооряховско

Грипна епидемия и в Бургас

Румен Радев критикува Борисов и Меркел за поканата към Ердоган "Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания"

Илияна Йотова в отчета си: За съжаление, срещнах една разделена България и един обезверен народ

Ген. Кирчо Киров: България не бива да бъде спокойна, не сме абсолютно защитени

Още през 2004 година българското разузнаване е получило информация от мощна партньорска служба, че България вече не е разглеждана само като потенциален обект на терористични актове, а е определена като държава, в която да бъдат извършвани такива. Това каза бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров пред Би Ти Ви.

Според него, това се дължи главно на мекия режим на охрана, заради участието ни в различни операции по света – в Афганистан, в Ирак, заради това, че България е член на ЕС и НАТО.

„Всичко това е една война, която се води срещу цивилизования свят. От тази гледна точка България не бива да бъде спокойна и да се счита за единствено островче на стабилност и спокойствие”.

Според Киров засега България остава малко встрани, защото страната ни не взима активно участие в събитията, които се развиват в Близкия Изток.
Според Киров обаче България има друго участие. Български фирми търгуват с оръжие, което попада в размирните райони на Близкия Изток и може да послужи като един повод за извършване на такъв акт. „Не сме абсолютно защитени.“

Принципно е положението, че това, което се случва в двора на съседите, не може да се прехвърли в нашия двор. Трябва да вярваме на нашите службите, че засега няма конкретна информация за заплахи от терористичен акт, категоричен е генералът.
„Когато бях директор на разузнаването, получавахме информация, че на територията на България и на други сходни страни като Румъния, Унгария, които бяха определяни като държави с мек режим на охрана, мек контраразузнавателен режим, ще бъдат извършвани терористични актове”, каза ген. Кирчо Киров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.