В Пекин е била открита изложба на българското изкуство

В Пекинския университет за езици и култури (ПУЕК) в сряда е била открита изложба с българско изкуство, съобщи China.org.cn, предаде "Фокус".

На събитието е присъствал председателя на българския парламент Цецка Цачева, като нейното посещение е едно от множеството планувани в Китай с цел увеличаване на културната комуникация между Китай и България.

Изложбата, наречена „Импресии за цивилизациите“ има 49 картини на проф. Пламен Легкоступ – председател на института „Конфуций“ към Великотърновския университет.

Цачева заяви, че оценява изкуството му и изрази надеждата си за задълбочаването на приятелството и културния обмен между двете държави.
„Картините на проф. Пламен Легкоступ са в традиционен български стил, но с присъствието на китайски елементи, което е отражение на комуникацията и сливането на китайската и българската култури“, заяви Цачева.

Много произведения са били създадени от него, докато е пътувал из Китай. Той е правил изложения и в Германия, Франция и в Русия.

Партийният секретар на Пекинския университет за езици и култури Ли Ю Мин заяви, че изложбата е била значителен и ефективен начин да се създаде мост на приятелство и комуникация между двете държави. „Ние приветстваме идването на повече български експерти в Китай и поощряваме повече китайски учени да отиват в България , за да осъществяват програми на обмен“, заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства